ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος: Μεγάλος στόχος η μείωση της ανεργίας, αλλάζει πορεία η οικονομία

Γ. Κατρούγκαλος: Μεγάλος στόχος η μείωση της ανεργίας, αλλάζει πορεία η οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εμφανίστηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτιμώντας ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης η χώρα μπαίνει σε μία νέα πορεία.

«Πλέον κοιτάζουμε μπροστά», τόνισε και επισήμανε ότι «μεγάλος μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της, εν μέσω «έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί», υποδεικνύοντας μεταξύ των άλλων τη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Χαρακτήρισε τα όσα λέγονται, εν προκειμένω, «μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος».

Επίσης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική πίτα, να υπάρξουν ίσοι κανόνες για όλους και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία γυρίζει σε ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνονται τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Σκοπός δε της κυβέρνησης είναι να γυρίσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο κίνημα «Παραιτηθείτε» το χαρακτήρισε «κωμική ειρωνεία», όταν κάποιοι που –όπως είπε– λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν «κατσαρολάκηδες».

Τέλος, υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς η κυβέρνηση πέτυχε να μην περάσουν όσα ζητούσαν οι δανειστές, ενώ ανοίγονται προοπτικές για την ελληνική οικονομία μετά την αξιολόγηση, τη διαδικασία ρύθμισης του χρέους αλλά και τα 7,5 δισ. που θα πέσουν στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ