ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για δηλώσεις Μητσοτάκη: Προσβολή οι θάνατοι στα Τέμπη να βαφτίζονται «θυσία»

ΚΚΕ για δηλώσεις Μητσοτάκη: Προσβολή οι θάνατοι στα Τέμπη να βαφτίζονται «θυσία»
ΚΚΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, τις οποίες έκανε το πρωί του Σαββάτου (18/3) στο Μαρούσι, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται "θυσία", έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Αυτή ακριβώς είναι η "παλιά Ελλάδα" που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να "δικαιώσουν" τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Η επίμαχη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, 20 ημέρες μετά από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο, έχει ως εξής:

«Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας».

«Έχουμε αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πραγματική δύναμη αλλαγής και εκσυγχρονισμού» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα:

«Έχω εντολή αυτήν την Ελλάδα, που πληγώνει, να την αλλάξω και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ