ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Άδοξο τέλος για τη δήθεν μετριοπαθή στροφή του κ. Τσίπρα»

ΠΑΣΟΚ: «Άδοξο τέλος για τη δήθεν μετριοπαθή στροφή του κ. Τσίπρα»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Για «άδοξο τέλος στη δήθεν μετριοπαθή στροφή του κ. Τσίπρα» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη.

«Ο κ Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών». Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έκανε λόγο για γενναία αυτοκριτική του Παύλου Πολάκη, μέσω της επιστολής που έστειλε στον ίδιο, η οποία αναγκάζει να επανεκτιμηθούν και οι αρχικές προθέσεις, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του δεν είναι κόμμα των διαγραφών και των προγραφών, αλλά των εγγραφών, με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως παρότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά, γι’ αυτό και η επιστολή Πολάκη αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ