ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Πολάκης έλαβε τελικά «συγχωροχάρτι» από τον Αλέξη Τσίπρα

Γιατί ο Πολάκης έλαβε τελικά «συγχωροχάρτι» από τον Αλέξη Τσίπρα
O Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

«Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης συμφώνησαν να βρεθούν στη μέση της γέφυρας και γι’ αυτό βρέθηκαν».

Σε αυτήν τη φράση συνοψίζουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το «συγχωροχάρτι» στον βουλευτή Χανίων και την κάθοδό του τελικώς στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μπορεί η τραγωδία των Τεμπών να μετέβαλε άρδην και τις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο η εκκρεμότητα Πολάκη έπρεπε να λυθεί και λύθηκε, όπως πιστεύουν τουλάχιστον στην Κουμουνδούρου, με τον καλύτερο τρόπο.

Από τη μία συνέβαλαν οι χαμηλοί τόνοι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά το δυστύχημα, η απολογητική επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα όργανα και η απόσυρση του στενού του φίλου Μιχάλη Χαιρετάκη από τη διεκδίκηση θέσης στα ψηφοδέλτια.

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη την ισχυρή δημοφιλία του «αψύ Κρητικού» στο κομματικό ακροατήριο, έστω κι αν τον δυσκολεύει να πείσει τους πιο μετριοπαθείς και ιδεολογικώς ουδέτερους ψηφοφόρους.

Στη σχετική ζύγιση εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει από τον εξοστρακισμό Πολάκη, γι’ αυτό και προλειάνθηκε καταλλήλως το έδαφος πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το Σάββατο που έδωσε και το επίσημο «συγχωροχάρτι».

Δεν λείπουν, πάντως, κι εκείνοι, οι οποίοι εκφράστηκαν προχθές και στο κομματικό όργανο, που πιστεύουν το αντίθετο και θεωρούν πως ο δημόσιος λόγος Πολάκη είναι ανακόλουθος των αρχών και των αξιών της Αριστεράς, έστω και αν δεν έχουν κάτι να του προσάψουν για το ήθος του.

Όσον αφορά το σενάριο που διαρρέεται τις τελευταίες ημέρες για εκλογές στις 21 Μαΐου, στην Κουμουνδούρου κρατούν μικρό καλάθι εκτιμώντας πως στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να βγάλουν προς τα έξω την εικόνα πως μπορεί η ΝΔ να έχει απωλέσει δυνάμεις μετά τα Τέμπη αλλά παραμένει πρώτη δύναμη και γι’ αυτό δεν φοβάται να στήσει κάλπες εντός της άνοιξης.

Όπως κι αν έχει, δηλώνουν αισιόδοξοι κι από τη στάση της νεολαίας, η οποία δηλώνει σε συντριπτικό βαθμό στις δημοσκοπήσεις πως θα ψηφίσει όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ακόμα και το βαθύ καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ