ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σκρέκας: Καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού

Κώστας Σκρέκας: Καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εν μέσω αντιδράσεων αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Τρίτη (21/3) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει τη μεταφορά της εποπτείας υδροδότησης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, που θα αντικαταστήσει τη ΡΑΕ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν ξεπούλημα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Το λέω ξεκάθαρα και απόλυτα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιμένοντας πως οι μόνοι που μπορεί να είναι πάροχοι στο πόσιμο και αρδευτικό νερό, είναι οι δημόσιοι και οι δημοτικοί οργανισμοί, καθώς και ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ επιφυλάξεις διατυπώνει και το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, για το αν και κατά πόσον οι µεταβιβαζόµενες µε τον παρόν ν/σ αρµοδιότητες στη νέα διευρυμένη ΡΑΕ, συµβαδίζουν µε τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για μετατροπή ενός αγαθού σε εμπορικό προϊόν, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ