ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Σκρέκα για τον μαφιόζικο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στη Μύκονο

Παρέμβαση Σκρέκα για τον μαφιόζικο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στη Μύκονο
Οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν», είπε ο Κώστας Σκρέκας INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης στον αρχαιολόγο της Μυκόνου θα τιμωρηθούν, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Σκρέκας και σημείωσε ότι η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του κοσμοπολίτικου νησιού, σταματά.

«Η κυβέρνηση είναι απόλυτη. Οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επιθέσεις εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μεταβίβαση της ελεγκτικής αρμοδιότητας για το νερό στη νέα ΡΑΕ.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται η έκδοση του συνόλου των οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της νήσου Μυκόνου εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου και μέχρι την έγκριση του σχετικού ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Κόντρα Αμυρά - Τσακαλώτου για το νερό

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει αντιδράσεις «χρωματίστηκε» από την κόντρα του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική σαλαμοποίησης, προχωρώντας όπως ο ίδιος είχε στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση, εν προκειμένω του νερού.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο Γιώργος Αμυράς κάλεσε τον βουλευτή και πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιος έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο.

«Με το Υπερταμείο κορώνα στο κεφάλι σας είστε μασκαρεμένος νεοφιλελεύθερος», είπε ο κ. Αμυράς και με αφορμή του κ. Τσακαλώτου στον Πιραντέλλο, είπε: «Στην πρώιμη έκλεινε το μάτι στο φασισμό, όταν μιλάτε για Πιραντέλο να κάνετε διάκριση για να μην σας παίρνουν τα βόλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ