ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Ελληνικό σχέδιο στη Σύνοδο Κορυφής για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ

Bloomberg: Ελληνικό σχέδιο στη Σύνοδο Κορυφής για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα υποβάλει την πρόταση στους Ευρωπαίους ηγέτες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχέδιο για την αναμόρφωση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μαζική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα παρουσιάσει η Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «...η χώρα θέλει να ενισχύσει τους λεγόμενους διαδρόμους βορρά - νότου, ώστε οι περιοχές με υψηλά επίπεδα παραγωγής αιολικής ενέργειας να συνδέονται καλύτερα με αυτές που παράγουν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το δίκτυο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα υποβάλει την πρόταση στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την επέκταση και την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου της Ευρώπης», σημειώνει η πηγή του δικτύου και προσθέτει: «Οι επενδύσεις στα δίκτυα είναι χαμηλότερες από αυτές που απαιτούνται για ένα καθαρό μηδενικό ενεργειακό σύστημα».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει καλύτερες συνδέσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η ηλιακή και η αιολική παραγωγή εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον άνθρακα, αλλά και μία ταχύτερη διαδικασία αδειοδότησης και μια «ευρωπαϊκή διευκόλυνση δικτύου» για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης βελτιώσεων του δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ