ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: «Το νερό είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: «Το νερό είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ/ΜΠΕ

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού», μέσω του νομοσχεδίου που ψήφισε, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Είναι αμετανόητος, εκτός κάθε αυτοελέγχου και ηθικού φραγμού», σημείωνει μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Οικονόμου, απορρίπτει τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ιδιωτικοποίησης του νερού» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο…». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας «πολακίζει ασύστολα σε κάθε πολιτική του δραστηριότητα: ψεύδεται, υποδαυλίζει εντάσεις, οργανώνει συνεχή “κυνήγια μαγισσών” και επιχειρεί αναγωγές στην τραγωδία των Τεμπών, μετατρέποντας τον πόνο σε θέαμα και επιδιδόμενος σε χυδαία ψηφοθηρία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα. Η καθαρή αλήθεια είναι ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί. Κατά τα άλλα είναι τουλάχιστον ειρωνικό και προκλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών να εμφανίζεται σαν προστάτης του δημοσίου συμφέροντος, όταν μάλιστα συνοδεύεται από τον καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Ο κ. Τσίπρας πολακίζει ασύστολα σε κάθε πολιτική του δραστηριότητα: ψεύδεται, υποδαυλίζει εντάσεις, οργανώνει συνεχή «κυνήγια μαγισσών» και επιχειρεί αναγωγές στην τραγωδία των Τεμπών, μετατρέποντας τον πόνο σε θέαμα και επιδιδόμενος σε χυδαία ψηφοθηρία. Είναι αμετανόητος, εκτός κάθε αυτοελέγχου και ηθικού φραγμού.

«Στρατηγική Μητσοτάκη η συγκάλυψη και η υποκρισία»

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, είπε μεταξύ άλλων ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού».

Με αφορμή συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το Δημόσιο Νερό που αποτελείται από συνδικάτα ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως η στρατηγική Μητσοτάκη σε όλα είναι «η στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας, έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ