ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα για πρωθυπουργό

«Όχι» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα για πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Απορρίπτει ο Νίκος Ανδρουλάκης κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες χωρίς ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις κάλπες για το κόμμα του.

Για τυχόν κυβερνητική συνεργασία, διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ Ανδρουλάκης, απάντησε και στις δηλώσεις Μητσοτάκη πως απέρριψε πρόσκληση να συναντηθούν όταν εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε πως δεν έλαβε καμία θεσμική πρόσκληση και πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη συναντήθηκαν μια φορά ενώπιων δημοσιογράφων και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μιλήσουν κάποια στιγμή.

«Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως η δεύτερη φορά που μίλησε με τον πρωθυπουργό ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ