ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Κουρουμπλής: Η Αριστερά δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα

Π.Κουρουμπλής: Η Αριστερά δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα

Επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών στην άποψη ότι η απλή κι ανόθευτη αναλογική θα επηρεάσει αρνητικά την κυβερνησιμότητα της χώρας και αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο σημειώνει ότι «η Αριστερά δεν μπορεί πλέον να αγνοεί τη νέα πραγματικότητα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παίρνοντας αποστάσεις από την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατανοώ απολύτως την ευαισθησία της Αριστεράς για την απλή αναλογική. Δεν μπορεί, όμως, πλέον η Αριστερά να αγνοεί τη νέα πραγματικότητα, από τη στιγμή μάλιστα που είναι πρώτη πολιτική δύναμη και πρόκειται για ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα».

Μιλώντας στον real.gr, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και τον πολυκερματισμό που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα, ενδέχεται να προκύψουν, πέρα από κυβερνητική αστάθεια και απρόβλεπτες κυβερνητικές συμμαχίες, όπως ένας μεγάλος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Σκεφτόμαστε ότι μπορεί να προκύψει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;. Τι θα συμβεί αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και ισχύει η απλή αναλογική; Με ποιον θα συνεργαστεί;», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Έχουμε σκεφτεί πως μπορούμε να οδηγηθούμε σε δύσκολες για την αντοχή του πολιτικού συστήματος συνεργασίες, ακόμα και σε ένα συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, προκειμένου σε μια δύσκολη στιγμή η χώρα να μην βρεθεί ακυβέρνητη;».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι εισηγείται την υιοθέτηση μπόνους 27 έως 29 εδρών στο πρώτο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων που θα λάβει πάνω από 40% στις εκλογές.

«Η πρότασή μου είναι σε ποσοστό 90% απλή αναλογική. Ας αναλάβει και η κοινωνία τις ευθύνες της. Αν θέλουν οι πολίτες, θα δώσουν το 40%. Εάν δεν θέλουν, θα επιβάλλουν την απλή αναλογική» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ