ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Τσίπρα σε Μενουδάκο: Να δώσει απαντήσεις ο Μητσοτάκης

Στήριξη Τσίπρα σε Μενουδάκο: Να δώσει απαντήσεις ο Μητσοτάκης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Με «κυρίως πιάτο» το ζήτημα των υποκλοπών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να προσφέρει τη στήριξή του στον κ. Μενουδάκο λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε προσεγγίσει για να αλλάξει ο επικεφαλής της Αρχής.

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο ιθύνων νους, ο ηθικός αυτουργός, ο πρωθυπουργός δυστυχώς εν προκειμένω, θα είχε παραιτηθεί. Σήμερα απλώς σιωπά, δεν δίνει απαντήσεις, όπως και δεν έδωσε καμία απάντηση στην πρόσφατη κραυγαλέα υπόθεση της Άρτεμις Σίφορντ. Το κρίσιμο είναι ότι αξιοποιήθηκε η βάση δεδομένων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κι αφορά το ραντεβού για τον εμβολιασμό της. Καλείται ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Είναι δυνατό σήμερα ο πολίτης να αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής ακόμα και για τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού του χαρακτήρα, ακόμα και για τα ραντεβού του εμβολισμού», αναρωτήθηκε στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης- διήρκεσε περίπου μία ώρα- ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια κρίσιμη Αρχή σε μια εποχή που παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μιλώντας ακόμα και για παρακρατική λειτουργία της κυβέρνησης ως προς τις υποκλοπές.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης, σε πάνω από 300 «μολυσμένα» με Predator SMS που εστάλησαν σε πάνω από εκατό συμπολίτες μας, τονίζοντας πως ο πολίτης αισθάνεται απόλυτα ανασφαλής απέναντι σε ένα κράτος που όταν δεν του προσφέρει καμία ασφάλεια, τον κατασκοπεύει και βρίσκεται ακόμα και στα πιο ευαίσθητα δεδομένα του.

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος δίπλα στον πολίτη, δημοκρατικό, ελεύθερο, που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη. Κι αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές διακυβεύσεις της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης», επισήμανε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έπλεξε, παραλλήλως, και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών και τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο, υπογραμμίζοντας πως έπαιξαν ρόλο θεσμικού αντίβαρου στην επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταλύσει κάθε έννοια του Συντάγματος και να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών προκειμένου να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μεταξύ, στη Βοιωτία θα περιοδεύσει αύριο ο κ. Τσίπρας, ενώ θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, στη Λαμία, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του σταθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ