ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο - Ενισχύουμε την αστυνομία στις γειτονιές

Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο - Ενισχύουμε την αστυνομία στις γειτονιές
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για θέματα εφ όλης της ύλης μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, τα προεκλογικά σενάρια συνεργασίας, την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια αλλά και τον φράχτη στον ‘Εβρο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων είπε ότι η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας, ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας.

«Σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση», πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι, πλέον μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και να φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ, όμως όταν μπορούσε να το κάνει, προτίμησε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμένου και να πετάξει στην μπάντα το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας:

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ΝΔ αποδεχόμενο τον τότε αρχηγό, Αντώνη Σαμαρά, στο διάστημα 2012–2015.

Στόχος ένας φράχτης στο σύνολου του Έβρου

Για τον φράχτη στον Έβρο είπε μεταξύ άλλων ότι, ο στόχος είναι να γίνει (ο φράχτης) στο σύνολο του ποταμού. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της ΕΕ. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο, παρουσία του πρωθυπουργού, υπενθύμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι θα προστεθούν στον φράχτη άλλα 35 χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες.

Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο

Για την παραβατικότητα στη χώρα μας είπε ότι «η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα» και αναφέρθηκεστους 1180 πρόσθετους αστυνομικούς.

Σχετικά με τα ζητήματα της Μυκόνου, τις παρεμβάσεις σε πολεοδομικό επίπεδο και το επίπεδο της αστυνόμευσης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα», ενώ ανακοίνωσε την σταδιακή ενίσχυση με 100 αστυνομικούς και το σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. «Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ. ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ