ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Το έργο της Βουλής μέχρι τις κάλπες

Εκλογές 2023: Το έργο της Βουλής μέχρι τις κάλπες
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της Βουλής η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες στις 21 Μαΐου.

Το Κοινοβούλιο θα συνεδριάζει κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και θα διακόψει τις εργασίες του λόγω Πάσχα.

Οι έως τότε εκκρεμότητες αφορούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο νέος μεταναστευτικός κώδικας και το αποκαλούμενο «ερανιστικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναμένεται ακόμη, να κατατεθούν προς συζήτηση και ψήφιση δύο νομοσχέδια, ένα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαχείριση των κατασχεμένων περιουσιών και ένα του υπουργείου Υγείας για τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής ανέφεραν πως δεν αποκλείεται η Βουλή να ανοίξει για λίγες ημέρες μετά το Πάσχα εάν υπάρχουν νομοθετικές εκκρεμότητες προς ψήφιση.

Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών αναμένεται να θυροκολληθεί μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες, οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την επίσημη ημέρα προκήρυξης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ