ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Λαμία: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές αυτοδύναμες

Τσίπρας από Λαμία: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές αυτοδύναμες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο STARFORUM, στη Λαμία

Την κόκκινη και πράσινη εμφάνιση της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας μνημόνευσε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να περιγράψει την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας της επόμενης ημέρας, φωτογραφίζοντας κυρίως το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά και τους οικολόγους.

Μιλώντας στο STARFORUM, στη Λαμία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

«Φανταστείτε μετά τις υποκλοπές τι άλλο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν βγει αυτοδύναμος. Εμείς θα κυβερνήσουμε με τη θέληση του ελληνικού λαού», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας, εξάλλου, αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό, υποστήριξε πως σε όλα τα κρίσιμα θέματα δεν ήξερε, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση υπευθυνότητας.

«Οι πολίτες θέλουν προγραμματικές θέσεις κι αλήθειες, όχι τοξικότητα και διχασμό», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τα συνθήματα και να έρθει σε τηλεμαχία να συζητήσει μαζί του προγραμματικά, όπως δεν έκανε το 2019.

Στα θέματα της οικονομίας, εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός παρατήρησε πως με χρεωκοπία δεν κινδυνεύουν οι τράπεζες, αλλά τα νοικοκυριά, αναφέροντας πως και στην περιοδεία του στη Λιβαδειά οι πολίτες αναρωτιούνταν πού πήγαν τα 50 δισ. ευρώ που υποστηρίζει η κυβέρνηση πως έδωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μίλησε, επίσης, για αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων την τελευταία τετραετία.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, δεσμεύτηκε για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και στους περιφερειακούς σταθμούς.

Χαριτολογώντας, εξάλλου, κάλεσε τους διοργανωτές του Φόρουμ να ζητήσουν από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος θα βρεθεί στη Λαμία την Παρασκευή (31/3), να τους μιλήσει γαλλικά, «που τα μιλά με άπταιστη προφορά, όπως απόδειξε πρόσφατα στο Παρίσι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ