ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρέτισε το ευρωκοινοβούλιο ο Ανδρουλάκης – Η τελευταία του ομιλία

Αποχαιρέτισε το ευρωκοινοβούλιο ο Ανδρουλάκης – Η τελευταία του ομιλία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ευρωκοινοβούλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην τελευταία του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εξέφρασε τη θλίψη του που η τελευταία του παρέμβαση στο Στρασβούργο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη στάση της προκλητική και προσβολή για τον ελληνικό λαό.

«Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση», τονισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

με θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση.

Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής.

Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ