ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Υποκρισία, υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη λαού

Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Υποκρισία, υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη λαού
O Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή INTIME

Εργαλειοποίηση της τραγωδίας στα Τέμπη και υποκρισία καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης και χαρακτήρισε ντροπή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε σόου της κυβέρνησης που προσπαθεί να πείσει ότι υπήρξε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

«Δείχνει όχι μόνον υποκρισία αλλά και το μέγεθος υποτίμησης της νοημοσύνης και της μνήμης του λαού», είπε και αναφέρθηκε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι για το οποίο, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα συγνώμη.

«Ο λαός δεν πάσχει από αμνησία... ο κ. Τσίπρας ήξερε για νεκρούς εκείνο το βράδυ και το έκρυβε», συνέχισε και έκανε λόγο για θλιβερό σόου Τσίπρα ενόψει εκλογών. Σημείωσε δε, με αφορμή τη λέξη "θυσία" που είπε ο πρωθυπουργός και η οποία σχολιάστηκε αρνητικά ότι κι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί σε θυσία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ κι ο Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει πως η τραγωδία στο Μάτι αποτελεί ευκαιρία αναστοχασμού. «Πάρτε μια θυσία, μια ευκαιρία και μια υποκρισία... Λίγη ντροπή και λίγη τσίτα», τόνισε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Απασχόλησης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να δεχθεί τις δικές του ευθύνες ως κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση και όλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε, εμείς φταίμε, όσοι κυβέρνησαν, όλοι ανέλαβαν το μερίδιο που τους αναλογεί, μόνον ένας δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος αμόλυντος και άσπιλος», είπε και σημείωσε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη δεν έχουν μάθει γιατί τους καταψήφισε ο λαός. Εκτίμησε ακόμη, ότι οι πολίτες στις 21 Μαίου θα δώσει απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα είναι εκκωφαντική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ