ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Συνειδητή επιλογή να συγκεντρώνεται η αγορά στους λίγους και ισχυρούς

Τσίπρας: Συνειδητή επιλογή να συγκεντρώνεται η αγορά στους λίγους και ισχυρούς
Από την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στο Άργος Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Στο νομό Αργολίδας περιόδευσε σήμερα, Παρασκευή (31/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ,  Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αγορά του Άργους και συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους κι επαγγελματίες και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακρίβεια, υπέρογκοι λογαριασμοί, διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι τα ζητήματα που έθιξαν.

«Αυτός ήταν κάποτε ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Άργους. Τώρα είναι νέκρα», τόνισε ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος.

Την ίδια διαπίστωση έκανε κι άλλος επαγγελματίας λέγοντας ότι «η τοπική αγορά έχει φτωχύνει πολύ, ενώ κάποτε ήταν πολύ δυνατή».

Σχολίασε επίσης την τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν και μετά τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί, λέγοντας ότι «ευνοεί τα μεγαθήρια. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα πολύ προσωπικού, για να δουλεύουμε βάρδιες», με τον κ. Τσίπρα να αναρωτιέται «κι εσείς πώς θα αντέξετε;» και να σημειώνει «άρα όσοι ψωνίζουν, να πηγαίνουν στα μεγάλα mall, εσείς τέλος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, να συγκεντρώνεται η αγορά σε λίγους και ισχυρούς και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν εργαλεία στήριξης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Το εμπόριο αιμορραγεί, οι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Τσίπρα άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος και πρόσθεσε ότι «έχει πέσει πολύ η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Ο κόσμος αγοράζει πλέον μόνο τα βασικά».

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι σημείωσαν ότι «η μικρή επιχειρηματικότητα είναι διαλυμένη».

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων επισήμαναν στον κ. Τσίπρα φαρμακοποιοί της πόλης, λέγοντας ότι οι μεγάλες ελλείψεις στα περισσότερα φάρμακα συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

«Οι απόμαχοι της εργασίας σε στηρίζουν», είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χαμηλοσυνταξιούχος και τόνισε τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη, με τον Αλ. Τσίπρα να επισημαίνει την ανάγκη για ένα νέο, ισχυρό, δημόσια σύστημα Υγείας που θα στηρίζει τον πολίτη.

«Με κοροϊδεύουν, μου έκοψαν το επίδομα αναπηρίας», ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά άλλου πολίτη του Άργους που συνάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Το κράτος είναι υπό διάλυση. Υγεία, μεταφορές, εγκληματικότητα, όλα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», υπογράμμισε άλλος συνταξιούχος.

«Δεν βγαίνουμε, μπαίνουμε μέσα, είμαστε μόνοι μας», ανέφερε αγρότης στον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι «η μόνη ελπίδα του αγρότη είσαι εσύ». Δικαιοσύνη, αξιοκρατία, σεβασμό στον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ότι είναι αναγκαία για την χώρα μας άλλη κάτοικος της πόλης.

Στην συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων «Δήμας ΑΕΒΕ».

Ο κ. Τσίπρας γνωρίστηκε και συνομίλησε με την διοίκηση της επιχείρησης και τους εργαζόμενους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και είδε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία να υπάρχουν υγιείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρουν καλούς μισθούς στους εργαζόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι περισσότερες επιτυχημένες επιχειρήσεις έχουν έγνοια για τον εργαζόμενο. Διότι αν ο εργαζόμενος είναι δυσαρεστημένος, η επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ