ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικός αγώνας με θετική ατζέντα

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικός αγώνας με θετική ατζέντα
Από τη χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Άργος Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Με θετική ατζέντα απαντούν από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην «τοξικότητα» της ΝΔ, όπως της καταλογίζουν, που δεν συνάδει με τις απαιτήσεις των καιρών.

Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλουν- πρώτος από όλους ο Αλέξης Τσίπρας- πως ψήφος στο κόμμα τους σημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κι αποτελεσματικό κράτος με ασφάλεια για τον πολίτη και δικαιοσύνη παντού.

Παραλλήλως, θα αποφύγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση μια αντιπαράθεση σε ζητήματα όπως το προσφυγικό- μεταναστευτικό τα οποία κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως ανακινεί λόγω των διαρροών της ΝΔ προς τα δεξιά της, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, θα εστιάσουν σε τέσσερα σημεία την κριτική τους σε βάρος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  1. «Άφησε ανεξέλεγκτη την αγορά να λειτουργεί με όρους αισχροκέρδειας και να σωρεύονται ασύλληπτα υπερκέρδη σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, κυρίως της ενέργειας.
  2. Σάρωσε το εισόδημα των πολιτών διά του ΦΠΑ. Κράτησε, δηλαδή, το συντελεστή σταθερό την ώρα που οι τιμές ανέβαιναν και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σαρώθηκε. Πέρυσι ήταν τέσσερα δισ. ευρώ πάνω τα έσοδα από ΦΠΑ και φέτος είναι ήδη 620 εκατ. πάνω στο πρώτο δίμηνο.
  3. Τα νοικοκυριά και οι πολίτες υπερχρεώθηκαν όλη αυτή την περίοδο. Αυξήθηκε το χρέος τους προς την εφορία, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα “κόκκινα” δάνεια παρότι δεν φαίνονται στις τράπεζες. Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν τους έδωσε σοβαρούς μηχανισμούς για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά στην πραγματικότητα ψήφισε έναν πτωχευτικό νόμο με τον οποίο ρευστοποιούνται όλες οι περιουσίες και πλειστηριάζονται σωρηδόν πρώτες κατοικίες λαϊκών νοικοκυριών και μεσαίων στρωμάτων.
  4. Άφησε τρία χρόνια καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, ενώ την ίδια στιγμή διέλυσε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και καταρρακώθηκε η αγοραστική δύναμη των μισθών».

Σε συνέχεια, εξάλλου, των προεκλογικών του περιοδειών ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει σήμερα Σάββατο, στις 11:00, με πολίτες στην Αγία Παρασκευή, στο καφέ «TOCA» (Ηρώων Πολυτεχνείου 6).

Την Κυριακή θα βρεθεί στην Ελευσίνα, ενώ τη Δευτέρα θα κάνει μια παρέμβαση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Τεχνόπολη.

Την Τρίτη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του κόμματος για τα "κόκκινα" δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, το πιθανότερο στο Περιστέρι.

Θα συγκληθεί, επίσης, η Πολιτική Γραμματεία ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του προσεχούς Σαββατοκύριακου, με το βλέμμα της Κουμουνδούρου πάντως να βρίσκεται προς τα έξω κι όχι προς το εσωτερικό του κόμματος.

Ως προς τη χθεσινή περιοδεία στην Αργολίδα και την ομιλία στην Καλαμάτα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα και βουλευτές- αυτόπτες μάρτυρες εξέφρασαν στο CNN Greece την ικανοποίησή τους τόσο για τη συμμετοχή όσο, κυρίως, για τον παλμό των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ