ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο λειτουργεί αποτελεσματικά και θα επεκταθεί

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο λειτουργεί αποτελεσματικά και θα επεκταθεί
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κατασκευή του είναι ένα έργο που το θέλουν όλοι οι Έλληνες». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «χθες, ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, υπογράψαμε τη σύμβαση για την επέκταση του φράχτη για 35χλμ. Διασφαλίζουμε έτσι καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας, ανταποκρινόμαστε στο λαϊκό αίσθημα και την εθνική απαίτηση και ανάγκη να έχουμε ασφάλεια στα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση που παραμένει ισχυρή απειλή».

Επισήμανε ακόμη ότι «το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες. Στα 37 χλμ. φράχτη που υπάρχουν έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να περάσει κανένας και έτσι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, δηλαδή 140 χλμ».

«Οι κάτοικοι στον Έβρο θέλουν το φράχτη»

Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, τόνισε: «Το πρώτο που θέλω να πω σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις είναι να πάνε πρώτα μια βόλτα στον Έβρο, να μιλήσουν με τους κατοίκους και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει την κατασκευή του φράχτη.

Όπως και εμείς που ζούμε εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ξέρουμε ότι ένα τμήμα της εγκληματικότητας συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Για αυτό δεν φτιάχνουμε μόνο τον φράχτη, αλλά συλλαμβάνουμε και όλους τους εγκληματίες που διακινούν παράνομους μετανάστες.

Προχθές η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε μια εγκληματική οργάνωση 41 ανθρώπων που διακινούσαν παράνομους μετανάστες μαζεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτό και μόνο πέρσι επιστράφηκαν στις πατρίδες τους πάνω από 10.000 παράνομοι μετανάστες».

«Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα επί ΣΥΡΙΖΑ»

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμφανίζεται με διάφορες αποχρώσεις και διαφορετικές αντιλήψεις. Όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε ότι όταν ήταν κυβέρνηση, τα σύνορα στον Έβρο ήταν ξέφραγο αμπέλι και στη θάλασσα δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχουν σύνορα. Και έτσι η Ελλάδα γέμισε με παράνομους μετανάστες που στοιβάζονταν με άθλιο τρόπο στη Μόρια, στο Ελληνικό, στην Ειδομένη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε απάνθρωπες συνθήκες, διέσυραν και απαξίωναν την Ελλάδα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις ίδιες ιδεοληψίες και αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, ας πει κάτι διαφορετικό τώρα, ας ξεκαθαρίσουν».

Τι είπε για Παπαδημούλη

«Προχθές ο κ. Παπαδημούλης πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο, πήρε πρωτοβουλίες και ψήφισε ενάντια στην χρηματοδότηση από την ΕΕ τέτοιου είδους τεχνιτών εμποδίων, μια πράξη που στρέφεται ευθέως εναντίων των συμφερόντων της πατρίδας μας, και θα έπρεπε κανονικά ο κ. Τσίπρας να είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Παπαδημούλη από τις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλα στελέχη του λένε ότι ο φράχτης δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ