ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν θα συνεχίσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν θα συνεχίσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την πεποίθηση ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας αναλάμβανε πρωθυπουργός δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Όπως είπε το έργο θα προχωρήσει είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους

«Αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί, σίγουρα δεν θα τον επεκτείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο διερωτήθη πως αν δεν είχε κατασκευαστεί, τότε «θα έμπαινε ο καθένας όπως θέλει;» ενώ σημείωσε πως «δεν είναι δεδομένο μόνο για τους ακρίτες, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια χώρα πρέπει να προφυλάσσει τα σύνορα της».

«Χωρίς το φράχτη κινδυνεύουμε να γίνουμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε, έχουμε προσλάβει και ντόπιους συνοριοφύλακες από τον Έβρο, έχουμε ενισχύσει τα μέσα επιτήρησης και το Λιμενικό μας. Μου κάνει εντύπωση γιατί κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επίσημα να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν έχουμε πείσει ακόμα την Κομισιόν να κάνει αυτό το βήμα και το θεωρώ αδιανόητο Έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά να πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ευρωπαίοι για το θέμα υπογράμμισε πως: «αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται το να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Να έρθουν στον Έβρο, να δουν την πραγματική κατάσταση και ίσως τότε να αλλάξουν γνώμη».

«Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς, θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ