ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύσεις και ενέργεια στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας-ΗΑΕ στην Αθήνα

Επενδύσεις και ενέργεια στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας-ΗΑΕ στην Αθήνα
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πλούσια σε θέματα είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α. Ε. Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο θα συνατηθεί αύριο, Δευτέρα 3/3 στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση περίπου στις 14:05, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Νωρίτερα, ο Εμιρατινός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ