ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενός Μιθριδάτη και άλλες εκπλήξεις έπονται

ΣΥΡΙΖΑ: Ενός Μιθριδάτη και άλλες εκπλήξεις έπονται
Από τη χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ελευσίνα ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Ο Μιθριδάτης ήταν μόνο η αρχή για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι την πραγματοποίηση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή- θα προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- θα έχει ολοκληρωθεί η ανακοίνωση του συνόλου των ψηφοδελτίων, με τη μεγάλη έκπληξη να κρατιέται μυστική για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας -και δη τον επικεφαλής του.

Με την εξαίρεση, άλλωστε, της Πόπης Τσαπανίδου, του Βαγγέλη Αποστολάκη και του Όθωνα Ηλιόπουλου, όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές και στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα η συμπλήρωσή τους.

Στον απόηχο, εξάλλου, της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη στο Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά και των αρνητικών σχολίων που προέκυψαν στη δημόσια σφαίρα από παλαιότερες αναρτήσεις του μουσικού, ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει σήμερα Δευτέρα χαιρετισμό στην εσπερίδα με θέμα: «Δικαιοσύνη Παντού- Δικαιοσύνη για Όλα» που διοργανώνουν η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Νεολαία του κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00 μέχρι τις 21.00 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»).

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνουν στην υποψηφιότητα Μιθριδάτη, αφού η επιλογή του έγινε με βάση τη δημοφιλία του στη νέα γενιά, που αποτελεί μήλον της έριδος σε αυτές τις εκλογές, ιδίως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως τονίζουν, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου, στη ΝΔ και στο πλαίσιο της τοξικής τους αντιπολίτευσης παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική ορθότητα και στη σαρκαστική κριτική στα στερεότυπα.

Αύριο, εξάλλου, πραγματοποιείται στο Περιστέρι (Εκθεσιακό Κέντρο) η εκδήλωση για τα «κόκκινα» δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, καθώς και για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ("Υπάρχει λύση, έχουμε σχέδιο") με το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να επιμένει στη θετική ατζέντα απέναντι στα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» της ΝΔ, «που της γυρίζουν μπούμερανγκ, όπως με την υπόθεση Ραγκούση», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, θα συνεχίσει κατά τις προεκλογικές του ομιλίες να επικεντρώνεται στο τετράπτυχο δεσμεύσεων «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο, ασφαλές κι αποτελεσματικό κράτος».

Σε αυτό το πλαίσιο, στην εκδήλωση της Τρίτης αναμένεται να εξειδικεύσει το ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών και για τη λειτουργία των «servicers», καθώς και για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ