ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης νερού στην Ευρώπη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ιωάννινα

Στη μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης νερού στην Ευρώπη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ιωάννινα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εργοστασιακή μονάδα στα Ιωάννινα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI

Στην εταιρεία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» βρέθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (5/4) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε «χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση. Εδώ θα έλεγα ότι χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδος και χαιρόμαστε πραγματικά, όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα περίπου τις 81.000 φιάλες μισού λίτρου ανά ώρα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τη λειτουργία της εταιρείας από τον ιδιοκτήτη της, Νίκο Χήτο και συνομίλησε με εργαζόμενους και εργαζόμενες.

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε δε, ότι «θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που μπορεί να έχει μια επιχείρηση στην εναρμόνισή της σε φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία σημειώνοντας: «Έχετε δίκιο να λέτε ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι αφενός να έχετε ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στην οποία βρέθηκε, πρόσθεσε: «Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε».

Καταλήγοντας, μίλησε για τη συγχώνευση που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η επιχείρηση αναφερόμενος στα φορολογικά οφέλη, που μπορεί αυτή να επιφέρει λόγω των διευκολύνσεων που έχει φέρει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει: «Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χήτος καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό της χώρας στις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσει τη δύναμή μας που είναι οι άνθρωποί μας πρώτα απ' όλα, να παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ