ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε «δεξαμενές» ψηφοφόρων στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε «δεξαμενές» ψηφοφόρων στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ
Από την περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κόρινθο Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Αναποφάσιστοι, νέοι, μεσαία τάξη, συνταξιούχοι και αντισυστημική ψήφος.

Σε αυτές τις ομάδες ψηφοφόρων στοχεύει στις περιοδείες και τις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας και τα ανάλογα διλήμματα, με τελευταίο το «ρύθμιση δανείων ή λεηλασία των μικρομεσαίων».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν, πως αυτές οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όσον αφορά την πρότασή τους για το ιδιωτικό χρέος, στην Κουμουνδούρου υπάρχει ικανοποίηση καθώς όπως αναφέρουν έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και από τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κοινό που είχαν χάσει στις εκλογές του 2019.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία γενικότερα είναι επιφυλακτικοί ως προς τις προβλέψεις τους. Xαρακτηρίζοντας ντέρμπι τις κάλπες, πιστεύουν ωστόσο στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα απορροφήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έχουν απογοητευτεί ή κι εξοργιστεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, το μεγαλύτερο μέρος τους θα επικυρωθεί από τη σημερινή (Πέμπτη) Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Όπως είπε στο CNN Greece υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, ήταν η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μία δεκαετία, που οι οποίες αντιπαραθέσεις για τα πρόσωπα περιορίστηκαν σε τοπικό επίπεδο και δεν χρειάστηκε να γίνει συζήτηση και σε κεντρικό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως περίπου δέκα ακόμα υποψηφιότητες, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θα ανακοινωθούν στη συνέχεια και κλιμακωτά, όπως έγινε και με την υποψηφιότητα Μιθριδάτη, από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Το ίδιο θα συμβεί και με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η συμπλήρωση του οποίου είναι αρμοδιότητας του προέδρου.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας παρουσiάζει σήμερα, στις 12:00, το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ασφάλεια στις μεταφορές, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών ο οποίος παραμένει έντονος.

Είχε την ευκαιρία, άλλωστε, να το διαπιστώσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την περιοδεία του στην Κόρινθο την Τετάρτη όταν η αναφορά σε «επικοινωνιακό σόου» της κυβέρνησης με τους επιβάτες- στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίστηκε αίσχος και από τους πολίτες που παρακολουθούσαν την ομιλία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην αίθουσα «Ιφιγένεια».

Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί ομιλία στον Πύργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ