ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: Εθνικό αίτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: Εθνικό αίτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Καλάβρυτα, τονίζοντας αφενός την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός και αφετέρου το εθνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Η περιοχή σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια.

Να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων.

Τώρα, αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα, έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ