ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Τη Δευτέρα στη Βουλή πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη

Βορίδης: Τη Δευτέρα στη Βουλή πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη
Eurokinissi

Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μπει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη θα εκδηλωθεί και θα την συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4), τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπει «φρένο» στην προσπάθεια του πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, να εισέλθει και πάλι στα πολιτικά δρώμενα, έστω … δι αντιπροσώπου.

«Υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο ώστε εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τρικ, μέσω της τοποθέτησης στην ηγεσία τους ανώτατων δικαστικών, για να κατέλθουν στην εκλογική διαδικασία, να μην μπορέσουν τελικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του νόμου που ψηφίστηκε για να μπει μπλόκο στη συμμετοχή του στις εκλογές.

Αρχές Μαΐου η απόφαση του Αρείου Πάγου

Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν, προκειμένου να προλάβουν και την απόφαση του Αρείου Πάγου στις αρχές Μαΐου σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των πολιτικών κομμάτων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές κομμάτων των οποίων ηγετικά στελέχη έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, όπως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα η απαγόρευση ισχύει όχι μόνον για τα εμφανή ηγετικά στελέχη ενός υποψήφιου κόμματος αλλά και για την πραγματική του ηγεσία, πρόβλεψη που μπορεί να εφαρμοστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ως επικεφαλής του κόμματος θα εμφανίζεται ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Διαχωρίζουν τη θέση τους τα αδέλφια Κανελλόπουλοι

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως η απόφαση αυτή του πρώην δικαστικού πέρα από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους δικαστικούς κόλπους εξελίχθηκε και σε ενδοοικογενειακή διαμάχη καθώς τα τρία αδέλφια του με δήλωσή τους διαχώρισαν τη θέση τους, λέγοντας ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν είχε ποτέ σχέσεις με κόμματα και ιδεολογίες της άκρας δεξιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ