ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά Ελλάδα - Αίγυπτος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Δένδια - Σούκρι

Πιο κοντά Ελλάδα - Αίγυπτος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Δένδια - Σούκρι
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στην Αθήνα.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ξεκίνησε δέκα λεπτά μετά τις 14:30, με μια θερμή χειραψία και σε εγκάρδιο κλίμα και αμέσως μετά, στις 15:30, πραγμαστοποιήθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ενδεικτικό των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι ότι κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών ο Νίκος Δένδιας είπε στις δύο αντιπροσωπείες πως μετά τις συχνές συναντήσεις τους, δεν χρειάζονται συστάσεις.

Η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. Επίσης, κάλυψαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου καθώς και των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας.

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, στις 15:45, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά ο Σάμεχ Σούκρι, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια, αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ