ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώναρος: «Τιμώ τη φιλία με Καραμανλή αλλά η απόφαση είναι δική μου»

Αντώναρος: «Τιμώ τη φιλία με Καραμανλή αλλά η απόφαση είναι δική μου»
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή,  Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό για την απόφασή του αυτή.

«Προφανώς δεν έγινα αριστερός από τη μία στιγμή στην άλλη, ανήκω στον Κεντρώο χώρο και πιστεύω πάρα πολύ στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και τον κοινωνικό της χαρακτήρα», είπε, ενώ τόνισε ότι οι όροι όπως Καραμανλικός τον «ξενίζουν».

«Υπηρέτησα στην κυβέρνηση Καραμανλή, έγινα μέλος της Νέας Δημοκρατίας το 1976 επί Κώστα Καραμανλή και πήγα στη ΝΔ λόγω του Καραμανλή τον οποίο τιμώ όμως οι τοποθετήσεις είναι δικές μου. Δεν ρώτησα τον κ. Καραμανλή γιατί δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση μου», επεσήμανε.

«Θα αγωνιστώ στην Ανατολική Αττική για να μαζέψω τις ψήφους που χρειάζεται κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά δεύτερο λόγο εγώ για να βγω βουλευτής», τόνισε αρχικά ο Ευάγγελος Αντώναρος σε συνεντευξή του στην τηλεόραση Attica.

«Δεν υποτιμώ την φιλοδοξία μου να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά επειδή είναι μια ασυνήθιστη συνεργασία είναι φυσικό να εκπλήσσει», πρόσθεσε.

Για τις αντιδράσεις που συνόδευσαν την υποψηφιότητά του είπε πως είναι φυσικό να υπάρχουν άνθρωποι να βλέπουν το θέμα από διαφορετικές οπτικές «σε μια μεγάλη πολιτική παράταξη όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση εκ μέρους του Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα που απασχολούν τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ