ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Η «έκπληξη» με τον Αντώναρο

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Η «έκπληξη» με τον Αντώναρο
Ο Αλέξης Τσίπρας ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατολική Αττική ξεχωρίζει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που βρίσκονται υπό την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είχε «κλειδώσει» και για τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια εδώ κι αρκετό καιρό, παρά τις αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από ορισμένους στο εσωτερικό του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του ψηφοδελτίου Επικρατείας εκκρεμεί η ανακοίνωση ακόμα περίπου 40 ονομάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει των εντός των επόμενων ημερών.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece πηγές της Κουμουνδούρου, και γι’ αυτά τα ονόματα υπάρχει ήδη διατασική συμφωνία.

Στην Α’ Αθήνας «new entries» είναι η ηθοποιός Άννα Ελεφάντη, ο πρώην υπουργός, Νάσος Ηλιόπουλος, η πανεπιστημιακός Σοφία Βιδάλη κι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας, στο Βόρειο Τομέα ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, στη Δυτική Αθήνα οι Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, στο Νότιο Τομέα ο Στέφανος Τζουμάκας, στην Ανατολική Αττική η επικοινωνιολόγος Μάγκυ Δούση κι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, ενώ στη Δυτική η καθηγήτρια Ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου.

Στην Α’ Πειραιά κατεβαίνουν η εκ του ΜέΡΑ25 προερχόμενη Φωτεινή Μπακαδήμα και ο πανεπιστημιακός Νίκος Μπελαβίλας.

Στη Β’ Πειραιά, η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κι ο πρόεδρος του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «Ορίζοντες», Αντιλιάν Κοτζάι.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

337575956_750095163412378_2555880189353204730_n.jpg
Τα ψηφοδέλτια για τη Θεσσαλονίκη

Από εκεί και πέρα, στην Αργολίδα δεν κατεβαίνει ο νυν βουλευτής Γιάννης Γκιόλας και την θέση του καταλαμβάνει ο οικονομολόγος Τάκης Παπαϊωάννου.

Εξαιρετική θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιώργου Γαβρήλου.

Στην Αχαΐα, νέος υποψήφιος είναι ο οικονομικός αναλυτής στεγαστικής πολιτικής Θέμης Μπάκας, στα Ιωάννινα ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και στην Ηλεία ο ελεύθερος επαγγελματίας Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Στην Καρδίτσα κατεβαίνουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αγόρης και η νομικός Αγγελική Τεντολούρη, στα Τρίκαλα η επιχειρηματίας Μαρίνα Κοντοτόλη, στη Φθιώτιδα η πανεπιστημιακός Βασιλική Λάζου, ενώ στην Κοζάνη η εκπαιδευτικός Έφη Μιχελάκη και στην Ξάνθη η εκπρόσωπος των κοινοτήτων Ρομά, Μαρία Τζαμπάζη.

Στην Κεφαλονιά ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού Νικόλα Φαραντούρη.

Στα Χανιά κατεβαίνει και ο γιατρός Γιώργος Πετράκης, ενώ στα ψηφοδέλτια του κόμματος υπάρχει και το όνομα του Παύλου Πολάκη, όπως άλλωστε αναμενόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ