ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Χάρτα που «ενώνει» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Η Χάρτα που «ενώνει» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, μετά τις 10:30 θα επισκεφθεί το Αργοστόλι, στο Λιθόστρωτο, στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα και στις 12:30 θα βρεθεί στο Ληξούρι.

Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα τις περάσει με την οικογένειά του στην Κέρκυρα.

Ως προς τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αξιοποιήσει προς όφελος της και την τοπική εσωκομματική... φαγωμάρα στη ΝΔ, ώστε να την κερδίσει με πολιορκητικό κριό κυρίως την υποψηφιότητα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη.

Στο μεταξύ, οι διεργασίες στην ευρύτερη Κεντροαριστερά συνεχίζονται ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου που θεωρείται πως θα αναδιατάξουν κι αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η περίπτωση της Χάρτας 19, δηλαδή του Δικτύου Πολιτών για την Αλλαγή που αριθμεί περισσότερα από 6.500 μέλη, το 2019 είχε συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και τώρα βρίσκεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν αρκετοί αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βαριά ονόματα της πολιτικής που έχουν κάνει έδρα τους τα δύο τελευταία χρόνια το ξενοδοχείο «Αμαλία» απέναντι από τη Βουλή δουλεύοντας πυρετωδώς για την οργάνωση του Δικτύου και την ανάπτυξη ενός συγκροτημένου προγράμματος με προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ίσως αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Εκλογών, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Χάρτας παρόλο που υπήρξαν εντάσεις και φωνές για συνεργασία με τη ΝΔ κάτι τέτοιο φαίνεται να απομακρύνεται αφού έπειτα από ψηφοφορία ο Λάμπρος Ρώσσης παραμένει επικεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρώσσης, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας Μεταφορών και Δικτύων επί Φώφης Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σήμερα φαίνεται να διατηρεί άρρηκτη σχέση με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ έχει κρατήσει φιλίες και στο ΣΥΡΙΖΑ αφού φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, χωρίς αντιπαραθέσεις, με μόνο μέλημα την ενότητα του προοδευτικού χώρου.

Ακούγεται δε ότι ως σύμβουλο επικοινωνίας έχει ορίσει έμπειρο στέλεχος της ελληνικής αγοράς με πλούσιο βιογραφικό σε επίπεδο σπουδών και εργασιακής εμπειρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ