ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Υπεύθυνος ο κ.Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν σήμερα

Μητσοτάκης: Υπεύθυνος ο κ.Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν σήμερα
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για «χυδαία απαξίωση και ταξικό διχασμό» κατηγόρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή για τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

«Καθιστώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα έρθουν σήμερα να διαδηλώσουν» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητώ από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία γιατί όσο θα υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά άλλο τόσο θα καταδικάζουμε απερίφραστα φαινόμενα βίας, προπηλακισμών, χειροδικίας από όπου και αν αυτά προέρχονται».

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί. Θέλουν σταθερότητα και προοπτικές αλλά γνωρίζουν ότι αυτά εσείς δεν μπορείτε να τα εξασφαλίσετε. Μην ενοχλείστε όταν αυτοί οι πολίτες κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες. Δικαίωμα στις διαδηλώσεις – όσο γίνονται στο πλαίσιο του νόμου – δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι οι πολίτες» ανέφερε και συνέχισε:

«Όσο συνεχίζετε την πολιτική της υπερφορολόγησης, τόσο θα διογκώνεται η διαμαρτυρία. Μόνο η αναγγελία μίας συγκέντρωσης έφτασε για να βγάλετε στην επιφάνεια το αυταρχικό σας πρόσωπο. Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά».

«Αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την αίθουσα είναι προσβολή για τη Βουλή»

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να σταματήσει «την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της δημοκρατίας» αναφερόμενος στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Το έργο σας είναι 34 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε 17 μήνες. Τριπλάσιες δηλαδή σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ»

«Αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την αίθουσα είναι προσβολή για τη Βουλή, πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες και για την ίδια τη δημοκρατία. Σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο κύριε πρόεδρε» τόνισε.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη σε ποιον αναφέρεται.

«Στον πρόεδρο της Βουλής. Νομίζω ότι με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύετε αυτά που λέω. Δεν δέχομαι διακοπή» απάντησε, σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σταματήστε την κυβερνητική αυθαιρεσία. Βάλτε τέλος στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος του κοινοβουλίου» συνέχισε.

Ο αναπτυξιακός νόμος συνιστά επιστροφή στον κομματισμό και τη γραφειοκρατία

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που δημιούργησε, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να πετύχει δίκαιη ανάπτυξη».

«Για ποια ανάπτυξη μιλάτε; Οι συντάξεις κόβονται, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε;» συνέχισε.

«H Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα είναι 60ή στον κόσμο, τελευταία στον ΟΟΣΑ, στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ζητούν χαμηλή και σταθερή φορολογία, μειωμένες εισφορές, πρόσβαση σε ρευστότητα, άρση capital controls. Ζητούν γρήγορη αδειοδότηση, λειτουργία της δικαιοσύνης, διαφάνεια, δίκαιο ανταγωνισμό. Ζητούν το κράτος να μην τους βάζει εμπόδια. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται αλλά δημιουργείται. Είναι αντίθετα προς το κρατικίστικο πολιτικό σας DNA» σημείωσε.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο αναπτυξιακός νόμος «στερείται πόρων και στόχευσης και συνιστά επιστροφή στον κομματισμό και τη γραφειοκρατία».

«Η δική σας αποτυχία κ. Τσίπρα, δεν είναι αποτυχία της χώρας. Η δική σας ταπείνωση, δεν είναι ταπείνωση της Ελλάδας Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Και με σκληρή δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Αισιόδοξοι και όχι ταπεινωμένοι» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ