ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τζανερρίκο: Καμία ανταλλαγή ή παζάρεμα

Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τζανερρίκο: Καμία ανταλλαγή ή παζάρεμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», δήλωσε σήμερα (13/4) ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης για τον Χρήστο Τζανερρίκο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερρίκο, ανέφερε:

«Βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερρίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι' αυτά τα οποία αναφέρονται».

Πρόσθεσε δε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Τζανερρίκος: Κυβερνητικοί παράγοντες υποσχέθηκαν ανταλλάγματα για να βοηθήσω να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη

Ο Χρήστος Τζανερρίκος, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρέοδρος του Α1 τμήματος, έκανε την περασμένη Κυριακή την παρέμβασή του, προκαλώντας αντιδράσεις από την κυβέρνηση, τα κόμματα και συνταγματολόγους και τη Δευτέρα (10.04.2023) παραιτήθηκε καταγγέλλοντας προσπάθεια επηρεασμού του.

Τώρα, ο Χρήστος Τζανερρίκος, σε δήλωσή του στο ieidiseis.gr ισχυρίστηκε ότι κυβερνητικοί παράγοντες του προσέφεραν θέσεις και ανταλλάγματα για να αποκλειστεί από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!

«Κάρφωμα» κυβέρνησης σε Τζανερρίκο: Έλεγε ότι είχε «ισχυρές πλάτες» για να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι επιθυμία του κ. Τζανερρίκου ήταν να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – θέση που ανέλαβε ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Προσέθεταν δε ότι ο εν λόγω δικαστικός μιλούσε συνεχώς για «ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες» τις οποίες , όπως έλεγε, διέθετε και επεσήμαιναν ότι αυτό ήλθε σε γνώση της κυβέρνησης και μέτρησε στο να μην επιλεγεί για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ