Ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ στη φαρμακοβιομηχανία – Την ερχόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις
Ανανεώθηκε:
Με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της φαρμακοβιομηχανίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου 2023, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατανομή του κλειστού προϋπολογισμού μεταξύ των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, των φαρμάκων της κοινότητας και των νοσοκομειακών φαρμάκων.
Πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν στο λογαριασμό του 2022 και 150 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2023. Πρόκειται για πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τους προϋπολογισμούς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.
Εκκενώνεται η Ψάθα - Μήνυμα από το 112
17:18
Εξιτήριο για το κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από τσακάλι σε πάρκο της Θεσσαλονίκης
17:13
Φωτιά σε δασική έκταση στη Λαμπεία Ηλείας - Σηκώθηκαν επτά αεροσκάφη
17:02
Αραβικά ΜΜΕ: Το Ιράν απέρριψε νέα πρόταση των ΗΠΑ για το Ορμούζ
17:00