ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Περίεργη» η υπόθεση Γεωργούλη αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Περίεργη» η υπόθεση Γεωργούλη αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
(Φωτο Αρχείου) Από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ελευσίνα ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Συνέχεια στις προεκλογικές περιοδείες του, μετά τη σύντομη οικογενειακή πασχαλινή ραστώνη στην Κέρκυρα, δίνει από σήμερα Τρίτη του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί στις 18.00 το Λαύριο, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες στο «Noe cafe» (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 24).

Ο ίδιος, εξάλλου, θα βρεθεί την Τετάρτη του Πάσχα στη δύσκολη για την Αριστερά, Δράμα, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, στις 19.00.

Στο μεταξύ, είναι πολύ πιθανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του- μία από τις τρεις επιλογές που δικαιούται- και στην εκλογική περιφέρεια της Δωδεκανήσου, τιμής ένεκεν για τον φίλο του και πρώην υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αυτή η ανακοίνωση, μάλιστα, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από την Κω όπου θα βρεθεί ο κ. Τσίπρας με την πρώτη ευκαιρία κι εφόσον εκλείψουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα επιμείνει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κι αποτελεσματικό κράτος», καθώς και στη διαπίστωση ότι την αδικία δεν την ανέχεται ούτε ο Αριστερός, ούτε ο Δεξιός, ούτε ο Κεντρώος.

Στοίχημα, άλλωστε, και για τον ίδιο είναι να πείσει κυρίως και πέραν από τους νέους ψηφοφόρους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που απογοητεύτηκαν και δεν προσήλθαν στις κάλπες το 2019, αλλά ούτε ψήφισαν ΝΔ.

Όσον αφορά την υπόθεση Γεωργούλη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από την Ευρωβουλή σημειώνουν με νόημα στο CNN Greece πως δεν θα μπορούσαν να κινηθούν διαφορετικά από το να τον θέσουν εκτός της Ευρωομάδας του κόμματος, ιδίως εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα.

Σημειώνουν, πάντως, πως πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση κι αναρωτιούνται γιατί προέκυψε τώρα το αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, όταν η σχετική καταγγελία έγινε εδώ και τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ