ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του

Γεωργούλης: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του
European Union

Η πολιτική κόντρα γύρω από την υπόθεση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έχει κυριαρχήσει από χθες με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει αποστάσεις και να δηλώνει άγνοια για τις προ τριών ετών καταγγελίες, τη ΝΔ να ζητά σαφέστερες εξηγήσεις αμφισβητώντας την ειλικρίνεια των δηλώσεων τόσο του κόμματος όσο και του ευρωβουλευτή. Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή.

Το κύριο πεδίο της αντιπαράθεσης είναι η δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφικού υλικού της καταγγέλουσας, ενέργεια όμως την οποία δεν παραδέχεται κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο. «Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την άλλη διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν στοιχεία της καταγγέλουσας».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», επισημαίνεται από τη ΝΔ.

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ στοχοποιείται συνεχώς αν κι έχει την πλέον αυστηρή στάση, δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο και για για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Συγκεκριμένα όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες «ίσως υπάρχει άλλη μια κατηγορία για πρόσωπο που έκανε πρακτική στην Ευρωβουλή».

Η σχετική φημολογία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μιλά για επεισόδιο προ διετίας με ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον ευρωβουλευτή και την επόμενη βρέθηκε κακοποιημένη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.'

Η δεύτερη αυτή καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει το 2019, σύμφωνα με το MEGA έχει καταλήξει στο αρχείο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, ο οποίος επικαλέστηκε τις βέλγικες αρχές, η έρευνα των Βέλγων βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2020 όταν και έγινε η επιβεβαιωμένη καταγγελία. Από το 2020 φαίνεται πως οι βέλγικες αρχές συνέλεγαν στοιχεία, ενώ για να ζητούν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, φαίνεται πως τα έχουν βρει.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA, η διαδικασία της άρσης της ασυλίας ενδέχεται να επιταχυνθεί, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής επιθυμεί να αρθεί.

«Υπάρχουν ιατρικές εξετάσεις που το πιστοποιούν»

Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας, ανέφερε η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ζέφη Δημαδάμα, μιλώντας στο MEGA.

Έλληνας δικηγόρος Βρυξελλών, σημείωσε στο ίδιο κανάλι πως «η διάρκεια της δικαστικής έρευνας είναι προφανώς πολύ μεγάλη. Δεν έχω απάντηση γιατί μπορεί να κράτησε τρία χρόνια. Η έννοια των ιατρικών εξετάσεων μπορεί να είναι αποδείξεις για εκχυμώσεις, χτυπήματα, μπορεί να είναι και γενετικό υλικό. Πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση.

Αν χρειαστεί θα δικαστεί στο Βέλγιο αν το αδίκημα έχει λάβει χώρα στο Βέλγιο. Η ποινή για τον βιασμό είναι 5 με 10 χρόνια για τον βιασμό. Είναι σοβαρές ποινές, δεν είναι 5 χρόνια και εξαγοράζουμε, δεν είναι 2/3».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ