ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται νέες καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη - Πώς και πότε θα αρθεί η ασυλία του

Έρχονται νέες καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη - Πώς και πότε θα αρθεί η ασυλία του
Ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Αθώος δηλώνει ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για την καταγγελία βιασμού και σωματικής βλάβης σε βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου, μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Φήμες αναφέρουν ωστόσο, ότι υπάρχουν δύο ακόμη καταγγελίες σε βάρος του κ. Γεωργούλη. Σύμφωνα με το MEGΑ η δεύτερη καταγγελία που έγινε το 2019 και κατέληξε στο αρχείο του Ευρωκοινοβουλίου ενώ υπάρχει και τρίτη υπόθεση που τον εμπλέκει, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Oι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο ευρωβουλευτής δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές, ωστόσο εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες περί σωματική βλάβης και βιασμού, τότε ο κ. Γεωργούλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Επώνυμα και δημοσίως τοποθετήθηκε η Ελένη Χρονοπούλου τόσο για την καταγγελία της που είχε κρατήσει μυστική εδώ και τρία χρόνια, όσο και για την ίδια την υπόθεση.
αναφέρει ότι προέβη σε καταγγελία την επομένη του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία και προσθέτει πως τέσσερις μήνες μετά, κατονόμασε τον θύτη στις βελγικές αρχές.

Η κ. Χρονοπούλου, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τη διαρροή του ονόματός της χωρίς τη συγκατάθεσή της, σημειώνοντας πως «αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας».

Η καταγγέλλουσα, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, νομικός στο επάγγελμα και εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργούλης προσέλαβε δύο εγνωσμένου κύρους Βέλγους δικηγόρους, τους Cédric Vergauwen και Olivia Venet.

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνει πως επιθυμεί το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε στην υπόθεση.

Οι Βέλγοι δικηγόροι, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

«Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βελγικές αρχές αποδίδουν την καθυστέρηση στην έρευνα της υπόθεσης στο μεγάλο φόρτο εργασίας σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, θα πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου όπου και θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης η υπόθεση Γεωργούλη

Η υπόθεση Γεωργούλη, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων ενόψει και των εκλογών.

Στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν πως δεν πρόκειται να κάνουν «πολιτική σπέκουλα» για την υπόθεση, ωστόσο στελέχη εξαπολύουν βέλη για τους χειρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντίστοιχες ποινικές υποθέσεις.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας «ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη» και υπενθύμισε πως για την υπόθεση Λιγνάδη, «όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρος και του Μητσοτάκη και μία απίστευτη δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως της υπόθεσης είχε επιληφθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το περασμένο καλοκαίρι.

«Όταν οι φήμες έγιναν καταγγελία με ονοματεπώνυμο ως προς τον θύτη, θέσαμε αμέσως εκτός Ευρωομάδας τον κ. Γεωργούλη», τονίζουν οι πηγές της Κουμουνδούρου στο CNN Greece.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά πως διέρρευσαν στα media το όνομα της καταγγέλλουσας Ελένης Χρονοπούλου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, αφήνουν σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε χθες μήνυμα μηδενικής ανοχής σε θέματα έμφυλης βίας και βίας κατά των γυναικών.

«Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ