ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Σκληρή πολιτική κόντρα, διεύρυνση της ατζέντας, με φόντο νέες αποκαλύψεις

Γεωργούλης: Σκληρή πολιτική κόντρα, διεύρυνση της ατζέντας, με φόντο νέες αποκαλύψεις
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSΙ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη, καθώς μπαίνει στην αμιγώς ποινική της φάση από την βελγική δικαιοσύνη, την ώρα εντείνονται οι φήμες και οι πληρορορίες και για άλλες περιπτώσεις κακοποίησης. 

Από το 2022 είχαν ακουστεί στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου οι «ψίθυροι» για τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελία για βιασμό και σωματική βλάβη ενώ παράλληλα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και νέες αποκαλύψεις για κακοποιητική συμπεριφορά σε δύο ακόμα περιπτώσεις.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης υποστήριξε μέσω της δικηγόρου του ότι είναι αθώος ενώ παράλληλα έκανε λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του. Ζήτησε μάλιστα ακρόαση από τις ανακριτικές αρχές, κάτι που ερμηνεύεται και ως προσπάθεια να δείξει τόσο στους δικαστές, όσο και στον κόσμο ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Το ότι το ζήτησε, δεν σημαίνει πάντως ότι συμβεί κιόλας. Σε προηγούμενη υπόθεση, πριν την άρση της ασυλίας του ο Ταραμπέλα που εμπλέκεται στο Qatar Gate είχε ζητήσει να δει τον εισαγγελέα κάτι που δεν έγινε δεκτό. Δεν θα επιλέξει δηλαδή ο ίδιος πότε θα δει τον εισαγγελέα αλλά ο ίδιος ο εισαγγελέας.

Στο πολιτικό επίπεδο το θέμα συνεχίζει να κυριαρχεί αν και όπως φαίνεται οι δύο μεγάλοι μονομάχοι θέλουν να διευρύνουν την ατζέντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο θέμα από την Κέρκυρα κάνοντας όμως μια έμμεση αναφορά. «Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προσπαθεί να κάνει διαχείριση απωλειών από την υπόθεση και να επαναφέρει τη συζήτηση σε θέματα στα οποία θεωρεί ότι «πονάει» η κυβέρνηση, όοπως η ακρίβεια. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να χτίσει το προφίλ του αξιόπιστου ηγέτη με διεθνείς συνομιλητές και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το πολιτικό θερμόμετρο όμως ανέβηκε από μία ανάρτηση προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που κατήγγειλε την ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικού με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

«Μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος,
μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων,
μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης,
αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ''το βαρέλι δεν έχει πάτο''».

Τελικώς η υποψήφια βουλευτής κατέβασε την ανάρτηση, ζήτησε συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θεωρεί το θέμα λήξαν.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 για την υπόθεση του ευρωβουλευτή, είπε πως όταν το κόμμα ενημερώθηκε για τη φημολογία, ο επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρης Παπαδημούλης ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη και εκείνος το διέψευσε.

«Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο Ε/Κ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας» τόνισε η κ. Τσαπανίδου, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι ο ευρωβουλευτής απομακρύνθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα ενώ παράλληλα του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα.

Με τη σειρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την υπόθεση, δήλωσε πως δεν γνώριζε για την καταγγελία αλλά ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης της καταγγέλλουσας. «Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του διαδικτύου οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές» είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματος, σημείωσε, αλλά γιατί αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, στα δικαιώματα του οποίου πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Δεν πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα κάποιοι με οποιοδήποτε τρόπο να τους ρίχνουν σε ένα λάκκο ανθρωποφαγίας σε τέτοιες περιστάσεις.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ