ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας

Γεωργούλης: Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας
ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA / STEPHANIE LECOCQ

Για τη δρομολόγηση των δικαστικών διαδικασιών και την ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του μετά την καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, μίλησε ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Ο κ. Σπηλιάκος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η καταγγέλλουσα περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και ότι κινήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα, ενώ ανέφερε ότι η κατάσταση της ψυχολογίας της εντολέως του δεν είναι καλή μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος της.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» τόνισε ο κ. Σπηλιάκος.

Σε ερώτηση για το εάν η η εντολή του γνώριζε πώς θα εξελισσόταν η διαδικασία απάντησε:

«Το χρονικό διάστημα προφανώς όχι. Αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Σε άλλη ερώτηση, για το εάν η καταγγέλλουσα έχει υποβληθεί σε εξετάσεις που να αποδεικνύουν κακοποίηση, σημείωσε ότι τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως.

Από πλευράς του ο ευρωβουλευτής μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, δηλώνει άγνοια για την καταγγελία εις βάρος του και αρνείται τις κατηγορίες.

«Δεν έχει κληθεί ποτέ, δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμη της καταγγελίας που έχει γίνει, ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε σε φήμες, θα περιμένουμε να λάβουμε την δικογραφία πιθανόν την Πέμπτη, το μεσημέρι και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια τοποθέτηση» επισημαίνει η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματίνα Μαλλά.

Τηρείται το απόρρητο των καταγγελιών

Όπως γίνεται γνωστό από τις Βρυξέλλες, στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου για τέτοιου είδους καταγγελίες, «κρατούν το απόρρητο» και δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε, ή κάποιο κόμμα στο οποίο ανήκει αυτός που εμπλέκεται και καταγγέλεται να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

«Ούτε από τις αρχές μπορούν τα κόμματα να μάθουν τι έχει γίνει, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Έως και χθες το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Επιπλέον επειδή έχουν παρέλθει ήδη τρία χρόνια από την καταγγελία της γυναίκας κατά του ευρωβουλευτή για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ακόμη και εάν κληθεί από τις αρχές για να καταθέσει το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί.

Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: Εδώ και καιρό υπήρχε η φήμη για παρενόχληση

Στο μεταξύ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφερόμενη στην καταγγελία εις βάρος του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή, πως «υπήρχε η φήμη για παρενόχληση από τον κ. Γεωργούλη, όμως για αυτή την περίπτωση δεν ήταν κάτι γνωστό».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η καταγγελία της κ. Χρονοπούλου έγινε στις αρχές και έπειτα η ίδια πήγε σε γιατρούς» ενώ σχετικά με την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης η ίδια είπε πως «η επιτροπή που είναι αρμόδια για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτών συνεδριάζει μία φορά το μήνα και μεσολάβησε και ο κορονοϊός, γεγονός που παρέτεινε τις διαδικασίες».

Στο ερώτημα για τον αν υπήρχε πληροφόρηση στο Ευρωκοινοβούλιο απάντησε πως «δεν έχουμε όλοι οι ευρωβουλευτές την ίδια πληροφόρηση, όμως δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του κ. Παπαδημούλη».

Όσο για την Ελένη Χρονοπούλου και την επικοινωνία που είχε μαζί της μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν είπε πως «μίλησα μαζί της προχθές και είναι σε μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση. Είναι μία πολύ σοβαρή συνάδελφος που χαίρει εκτιμήσεως στην Ευρωβουλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ