ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα στο CNN Greece: Δεν θα εργαλειοποιήσουμε την υπόθεση Γεωργούλη

Συρεγγέλα στο CNN Greece: Δεν θα εργαλειοποιήσουμε την υπόθεση Γεωργούλη
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα Γρ. Τύπου Μαρία Συρεγγέλα

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έστειλε εμφατικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΜαρία Συρεγγέλα, σε συνέντευξή της στο CNN Greece. 

Παράληλλα, η κα Συρεγγέλα, η οποία είναι αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ενθαρρύνει τις γυναίκες-θύματα βίας, να «σπάνε τη σιωπή τους».

«Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας», επισημαίνει η κα Συρεγγέλα και συνεχίζει:

«Εμείς ενθαρρύνουμε τις γυναίκες – θύματα βίας να σπάνε τη σιωπή τους, να αποκαλύπτουν όσα τραγικά βιώνουν μέσα στο σπίτι τους, στη σχέση τους ή στον εργασιακό τους χώρο. Είμαστε δίπλα τους και τις στηρίζουμε για να ξεφύγουν από τον κύκλο της βίας και να σταθούν στα πόδια τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η οποία έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, η υφυπουργός σημειώνει πως «η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της».

«Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ. Επίσης, δεν γενικεύουμε και δεν απλώνουμε το κατηγορητήριο σε βάρος κανενός άλλου, ούτε χρησιμοποιούμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως είχε κάνει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Πολλά και σημαντικά τα πεπραγμένα μας»

Ερωτηθείσα για τις πιο σημαντικές δράσεις, στις οποίες προχώρησε ως επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της, η ίδια προκρίνει τις εξής:

«Μέσα σε 3,5 χρόνια είναι πολλά και σημαντικά τα πεπραγμένα μας στο ευαίσθητο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Δεν μείναμε στη θεωρία, αλλά προχωρήσαμε σε πράξεις. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το έργο μας έχει ήδη ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και αναγνωρίζεται από τους πολίτες.

Προωθήσαμε συγκεκριμένες δράσεις για να κάνουμε την ισότητα πράξη και για πρώτη φορά η χώρα μας βρέθηκε ανάμεσα στις 12 χώρες σε όλο τον πλανήτη με πλήρη νομική ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Επίσης, για πρώτη φορά χορηγήθηκε Σήμα Ισότητας σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών για τα στελέχη τους.

Καταφέραμε με εξειδικευμένα και στοχευμένα προγράμματα και πολιτικές να μειώσουμε τη γυναικεία ανεργία. Δημιουργήσαμε το «Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες» που αναμένεται να βελτιώσει τη θέση των γυναικών στην επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία. Υιοθετήσαμε μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, μέτρα για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, νέα στεγαστική πολιτική για τους νέους και τα νέα ζευγάρια, μέτρα που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άνδρες, καταπολεμούν βαθιά ριζωμένες πρακτικές και στερεότυπα και χτίζουν μία καλύτερη κοινωνία, με σεβασμό από όλους προς όλους».

«Η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι δική μας επιλογή»

Ενόψει των εκλογών της 21ης Μάϊου, και το πολωμένο κλίμα που υπάρχει, η κα Συρεγγέλα σχολιάζει πως «η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι δική μας επιλογή. Εμείς δεν επιδιώκουμε αυτή την ένταση, αλλά η αντιπολίτευση. Εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο αξιών, αρχών και έργων που κάναμε κατά τη διάρκεια της τετραετίας μας. Γιατί οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα κι όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Όπως λέει, «εμείς θα κριθούμε για το κυβερνητικό μας έργο, για όλα όσα κάναμε για τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς και για το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία. Εμείς δεν μιλάμε με υποσχέσεις αλλά μιλάμε με αποτελέσματα, αφού όσα είπαμε το 2019 τα κάναμε πράξη».

«Το κεντρικό στοίχημα αυτών των εκλογών είναι απλό: Μπροστά ή πίσω; Θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω; Είμαι σίγουρη ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν και θα επιλέξουν τελικά με σωφροσύνη, λογική αλλά και με συναίσθημα», καταλήγει η κα Συρεγγέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ