ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στουρνάρα

Αιχμές από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στουρνάρα
eurokinissi

Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι «ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% είναι μη ρεαλιστικός και κοινωνικά ανέφικτος».

«Όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, είχε συμφωνήσει με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2% που προτείνει σήμερα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι ο κ. Στουρνάρας και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε μια διαδικασία, επειδή έχουν χάσει το επιχείρημα που είχαν πριν ότι δεν βγαίνει η αξιολόγηση οπότε πρέπει να πέσετε, να παραιτηθείτε» σημείωσε μιλώντας στο το «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σχολίασε:

Βεβαίως τότε δεν ήταν μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα και έλεγαν ότι μπορούν να τα πετύχουν.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί να πετύχει, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που διαθέτει (αναπτυξιακός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ, κ.α.) και να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ