ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
CNN Greece

Προβάδισμα 6,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει στο δρόμο προς της κάλπες δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 32.5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26.3%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 10%, το ΚΚΕ 5.3%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3%, το ΜέΡΑ25 3.3%, οι ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη 3,2%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 10.8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στο ερώτημα τι θα ψηφίσετε εάν δεν προκύψει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Η ΝΔ συγκεντρώνει 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26.8%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 9.2%, ΚΚΕ με 4.5% και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.6%. Εκτός Βουλής στις δεύτερες κάλπες, εμφανίζονται το ΜεΡΑ25 2.8% και οι ΕΛΛΗΝΕΣ 2.6%. Στο 9% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων οι επιδόσεις διαμορφώνονται: ΝΔ 35.6%, ΣΥΡΙΖΑ 28.2%, ΠΑΣΟΚ 9.7%, ΚΚΕ 4.7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.8%, ΜεΡΑ25 2.9%, ΑΛΛΟ 2.9%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9.5%.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι η ΝΔ ανακάμπτει μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έχει καλύψει το 60% περίπου των απωλειών που εμφάνισε στην πρώτη περίοδο και διευρύνει και πάλι την διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα και της στασιμότητας ουσιαστικά που βρίσκονται τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με οριακές διακυμάνσεις προς τα πάνω ή τα κάτω. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας διανύσει μια σημαντική ανοδική πορεία μέσα στο 2022, φαίνεται τώρα να δυσκολεύεται να απευθυνθεί σε νέα και ιδιαίτερα τα κεντρώα ακροατήρια, ενώ χάνει δυνάμεις προς Κ.Κ.Ε, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , ΜΕΡΑ 25 κλπ.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να δυσκολεύεται να ξεφύγει από ένα σπυράλ καθόδου που εμφάνισε κατά το 2022, αν και σταθεροποιείται σχετικά και φαίνεται ότι υπάρχει ζωτικός χώρος προς τον οποίο μπορεί να απευθυνθεί. Ουσιαστικά "κερδισμένοι" σ΄αυτό το διάστημα εμφανίζονται το Κ.Κ.Ε, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το ΜΕΡΑ 25 και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, έχοντας αυξήσει τα ποσοστά τους.

Η γκρίζα ζώνη αν και μειώθηκε το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε σημαντικά επίπεδα της τάξης του 14.5%. Οι αναποφάσιστοι είναι 10.3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ