ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «σίγουροι» του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα Τσίπρα στα Δωδεκάνησα

Οι «σίγουροι» του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα Τσίπρα στα Δωδεκάνησα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Από την Κω όπου θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα, θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας την υποψηφιότητά του και στην εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσου, προς τιμή του προσφάτως εκλιπόντα, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και σε ποιες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας θα είναι επίσης υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στο μεταξύ, η Έλενα Ακρίτα και η Ζωρζέτα Λάλη με ευδόκιμη υπηρεσία στην Κομισιόν προστίθενται στις Πόπη Τσαπανίδου, Βαγγέλη Αποστολάκη, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη κι Όθωνα Ηλιόπουλο ως σίγουροι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, έχουν μεγάλη ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση των μελών και φίλων της.

Το ζήτησε κι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή και ήδη βρίσκεται στον ιντερνετικό αέρα η πλατφόρμα donation.syriza.gr την οποία επιμελήθηκε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος και στην οποία γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων, ώστε να ξέρουν στην Κουμουνδούρου ποιος είναι ποιος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ισχυρίζονται πως δεν διαθέτουν τους βαθύπλουτους χορηγούς που διαθέτει η ΝΔ, η οποία, κατά τις ίδιες πηγές, «μολονότι χρωστά πάνω από 400.000.000 ευρώ στις τράπεζες διεξάγει και πάλι μια πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια».

Την ίδια ώρα, η αδιευκρίνιστη ψήφος, που κυμαίνεται γύρω στο 20%, καθώς και η συμμετοχή στην ψηφοφορία των νέων και ιδίως των νέων ψηφοφόρων που είναι περίπου 500.000, αποτελούν τα «target groups» στα οποία θα εστιάσουν περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ψέγουν την άρνηση της κυβέρνησης να κάνει δεκτή την έκκληση της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας να υλοποιήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι εποχικοί εργαζόμενοι να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους.

Παρόλα αυτά, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αναβιώσει το πολιτικό κλίμα του 2019 δεν θα κατορθώσει να επαναφέρει στο «γαλάζιο μαντρί» ψηφοφόρους, κυρίως του μεσαίου χώρου, που απομακρύνθηκαν μετά τις παρακολουθήσεις και τα Τέμπη.

«Ιδίως μετά από δηλώσεις όπως αυτή περί ''τιμής'' της 21ης Απριλίου που έκανε την Παρασκευή», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ