ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 12 «παρών».

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για τη σύνθεση των επιτροπών εξέτασης των προσφυγών ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τροπολογία Μουζάλα, αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν στις προσλήψεις προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, τη χορήγηση επιδόματος στο προσωπικό 150 ευρώ μηνιαίως και τη χορήγηση αδειών παραμονής.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας είχαν ζητήσει και πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Αννέτα Καββαδία, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Καραγγιανίδης, Γιώργος Πάλλης και Γιώργος Ψυχογιός.

Πάντως, το "αντάρτικο" ήταν τελικά άνευ αποτελέσματος καθώς η τροπολογία ψηφίσθηκε ενώ οι πέντε βουλευτές δεν ήταν παρόντες στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ