ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διαφαινόμενο «διαζύγιο» Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου, οι διεργασίες και ο Άρειος Πάγος

Το διαφαινόμενο «διαζύγιο» Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου, οι διεργασίες και ο Άρειος Πάγος
Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του κόμματος «ΕΑΝ», Αναστάσιος Κανελλόπουλος. ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες και συζητήσεις στο χώρο της άκρας δεξιάς, μετά και το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στη συνεργασία του Ηλία Κασιδιάρη με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Κανελλόπουλος επαναφέρει το κόμμα «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει στις 13 Φεβρουαρίου του 2022.

Φέρεται μάλιστα να βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με τον τον Νίκο Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όσο και με το συνασπισμό της «Πατριωτικής Ένωσης» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Οι εν λόγω συζητήσεις σύμφωνα με το Mega φέρεται να έχουν δυσαρεστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προσανατολίζεται να κατεβάσει το κόμμα του «Έλληνες» στις επερχόμενες εκλογές με τον ίδιο αρχηγό και υποψήφιο, γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο Τετάρτη (26/04), κατατίθενται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα ονόματα των κομμάτων και τα εμβλήματά τους.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται να έχει ληφθεί το αργότερο έως τις 5 Μαΐου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως χωρίς τη στήριξη Κασιδιάρη, το κόμμα Κανελλόπουλου δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει το σκόπελο του Αρείου Πάγου και να συμμετέχει στις εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, σχολίασε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως η κυβερνητική τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς φαίνεται να αποσύρεται το σχήμα «υπό τον σκιώδη αρχηγό Κασιδιάρη».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ