ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για δυστύχημα στα Τέμπη: Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους

Γεραπετρίτης για δυστύχημα στα Τέμπη: Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για το δυστύχημα στα Τέμπη και την απόδοση ευθυνών αλλά και τις εκλογές, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήριστε «αντικειμενικό» το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε πως οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους, «η ελληνική κοινωνία απαιτεί κάθαρση» είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι το 230 σελίδων πόρισμα δεν στοχεύει επ' ουδενί λόγω να συσκοτίσει τις συνθήκες ούτε και τις ευθύνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Η δική μας θέση είναι πολύ ξεκάθαρη, η απλή αναλογική αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας, εμείς θέλουμε μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ως αποτύπωση μίας ισχυρής Ελλάδος», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και εκτίμησε ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας ετερόκλητα συντεθειμένη θα αποτελούσε πρόβλημα για τη χώρα.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα και τρίτων εκλογών, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα βάλει τη χώρα στη μέγγενη κινδύνων.

Σχετικά με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας», απάντησε ότι μία τέτοια στάση δεν συνάδει με τον κοινοβουλευτισμό.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, επεσήμανε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα συνάντηση από την πλευρά της ΝΔ με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης χαρακτηρίζοντας τους εν λόγω ισχυρισμούς πολιτικές φαιδρότητες. «Δεν έχουμε καμία διάθεση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ότι αφορά στην προοπτική διενέργειας τηλεμαχίας, ο υπουργός Επικρατείας τάχθηκε υπέρ ενός debate ανάμεσα σε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κόμματων και εντόπισε πολιτική ανακολουθία στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ενώ επιδιώκει τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης προσπαθεί να αποκλείσει από την τηλεμαχία τους πολιτικούς αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ