ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση ALCO: Ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός
INTIME NEWS

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kώστας Παναγόπουλος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco η ΝΔ διευρύνει την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πλέον προβάδισμα της τάξης των 6,2 μονάδων.

Παράλληλα, εμφανίζει σημαντικά στοιχεία επανασυσπείρωσης, ενώ το 51% λέει «όχι» σε κυβέρνηση ηττημένων.

Παράλληλα, το 40% θεωρεί καλύτερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο β' μέρος της έρευνας για τον Alpha στο ερώτημα, «ποιός από τους πρωθυπουργούς των δύο τελευταίων κυβερνήσεων θεωρείτε ότι ήταν καλύτερος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας», το 30%, απαντά «Κακοί και οι δύο».

Στην ίδια λογική κινούνται οι ψηφοφόροι και για τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Οι πολίτες «καίνε» επίσης την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Έξι στους δέκα θεωρούν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Επιπλέον, το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

Η απογοήτευση από την πολιτική παραμένει υψηλά μετά την τραγωδία των Τεμπών, καθώς το 34% (έναντι 32%) δηλώνει αυτό το συναίσθημα ως κυρίαρχο. Η ανασφάλεια πάντως μειώθηκε κατά τι τον Απρίλιο (19% έναντι 20%), ενώ κατέπεσε εντυπωσιακά το συναίσθημα της οργής (19% από 33%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ