ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρουν στους 450.000 νέους ψηφοφόρους

ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρουν στους 450.000 νέους ψηφοφόρους
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά την Τρίτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Δεν είναι σχήμα λόγου όταν γράφουμε πως στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ποντάρουν (σχεδόν) τα πάντα στους περίπου 450.000 νέους ψηφοφόρους προκειμένου να επιτύχουν την πολιτική αλλαγή.

Στην Κουμουνδούρου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, εκκινούν με αυτό που θεωρούν ως δεδομένο, ότι στην ηλικιακή κατηγορία 17- 34 χρόνων θα είναι και πάλι πρώτοι, όπως άλλωστε και το 2019- με περίπου επτάμισι μονάδες διαφορά πριν τέσσερα χρόνια-, μολονότι τότε έχασαν τις εκλογές.

Ως προς την Κρήτη ειδικότερα- χθες Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στα Χανιά- η αισιοδοξία είναι ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα και για τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει οριακά το ’19.

Οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές εκτιμούν πως όποια ζημιά κι αν κάνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα είναι ισομερής ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν οι ισορροπίες.

Όσον αφορά, εξάλλου, το υγειονομικό ισοδύναμο για τα νησιά που εξήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κω, κομματικές πηγές μας διευκρινίζουν πως σχετίζεται με την κάλυψη των εξόδων σε ιδιώτες γιατρούς ή τη μεταφορά σε αστικά κέντρα στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι δομές του ΕΣΥ κι όχι ένταξη αυτών των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας προς άγρα πελατών, όπως συνέβη με το νόμο Πλεύρη που ψηφίστηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται κι αυτό το οποίο στην Κουμουνδούρου αποκαλούν «όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων επί κυβέρνησης Μητσοτάκη», κάνοντας σύγκριση με τα δικά τους κυβερνητικά πεπραγμένα και προτάσσοντας το δικό τους πρόγραμμα για την ενίσχυση του εισοδήματος ιδίως της μεσαίας τάξης.

Την εκτίμησή τους αυτή στηρίζουν και στα τελευταία στοιχειά της Eurostat, τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές καταδεικνύουν και κάτι ακόμα, ότι η μόνη χρονική περίοδος που μειώθηκε η κοινωνική ανισότητα είναι μεταξύ 2015 και 2019, είναι δηλαδή επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα δώσουν απάντηση και στο εξής ερώτημα: Θέλουμε μια κοινωνία που θα σιτίζεται με κουπόνια; Ή θέλουμε αναδιανεμητικές πολιτικές που προστατεύουν τα μεσαία και αδύναμα στρώματα; Η μεσαία τάξη, για την οποία προεκλογικώς έταζε ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή που σήμερα αναγκάζεται να ζει με κουπόνια για το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, το πρατήριο βενζίνης», σημειώνουν με νόημα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου.

Στις 17:30 θα βρεθεί στη γειτονική Ιτέα όπου θα συνομιλήσει με πολίτες στο Base 89 cafe (28ης Οκτωβρίου 89), στην παραλία της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ