ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας

Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό, είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

Ειδικότερα, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίκλησή του στο παράδειγμα της κυβερνητικής συνεργασίας στη Γερμανία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

«Η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ