ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Κασιδιάρη και Μιχάκη για τη λέξη «Έλληνες» στην ονομασία των κομμάτων τους

«Πόλεμος» Κασιδιάρη και Μιχάκη για τη λέξη «Έλληνες» στην ονομασία των κομμάτων τους
O καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εντός της ημέρας η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποφασίζει για την «τύχη» δύο προσφυγών που έχουν αλληλοκαταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη με την επωνυμία «Έλληνες» και το κόμμα του Δημήτρη Μιχάκη.

Ειδικότερα η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για να κρίνει τις προσφυγές που κατέθεσαν αργά χθες τη νύχτα λίγο πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα «Έλληνες» του Δ. Μιχάκη κατηγορεί τον Η. Κασιδιάρη για κλοπή το ονόματος του δικού του κόμματος. Ο Μιχάκης φέρεται να υποστηρίζει πως έχει κατοχυρώσει το όνομα από το 2012. Με το σκεπτικό αυτό ζητεί από τον Άρειο Πάγο να αναγνωριστεί στο δικό του κόμμα το όνομα «Έλληνες» και όχι στο κόμμα Κασιδιάρη.

Από τη πλευρά του ο Κασιδιάρης φέρεται να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παράνομα ο Μιχάκης χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ