ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Φόρουμ των Δελφών: Εφικτή η αύξηση 25% των μισθών την επόμενη πενταετία

Μητσοτάκης από Φόρουμ των Δελφών: Εφικτή η αύξηση 25% των μισθών την επόμενη πενταετία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με τον Peter Spiegel των Financial Times στο Φόρουμ των Δελφών τόνισε ότι η πρόοδος της οικονομίας ήταν σημαντική, κινούμαστε γρηγορότερα από τους εταίρους στην ευρωζώνη, το χρέος μειώνεται και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Αυτή η ανάπτυξη μας επέτρεψε να στηρίξουμε τους πολίτες, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως είπε, «μας απασχολεί που το ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από το σημείο που βρίσκονταν στην αρχή της πολυετούς κρίσης. Η μόνη απάντηση σε αυτό είναι να κινηθεί ταχύτερα η οικονομία, όχι όμως με κατανάλωση αλλά με επενδύσεις».

Χαρακτήρισε εφικτή την εξαγγελία για αύξηση 25% των μισθών την επόμενη πενταετία και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια μείωσε τους φόρους.

Οι εκλογές αφορούν επιλογές. Στην περίπτωση της Ελλάδας εμείς πετύχαμε σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Δεν επωφελούνται όλοι λόγω του πληθωρισμού, αλλά αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Ποια επιλογή δίνει η αντιπολίτευση; αναρωτήθηκε. Το πρόγραμμα που παρουσίασε κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί, οδηγεί σε πτώχευση.

Οι πολίτες «πονάνε» λόγω του πληθωρισμού αλλά ξέρουν ότι η κυβέρνηση τους στήριξε, επεσήμανε. Τόνισε ότι δεν μείωσε τον ΦΠΑ γιατί αυτό δεν λειτουργεί, αλλά υπήρξαν μέτρα στήριξης. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά και εισπράττω το αίτημα να συνεχίσουμε και να τρέξουμε περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού :

ΔΗΜΟΦΙΛΗ